21 juli 2017

ERWIN TEST HET ARCCOS 360 SYSTEEM | TESTPANEL

Arccos 360 is een golfsysteem met 14 sensoren die je op je clubs bevestigd inclusief een app voor je telefoon (apple en android) en een app voor op je horloge. De sensors draai je eenvoudig op de achterkant van iedere club in je grip. Deze dienen ook eenmalig gekoppeld te worden met je telefoon zodat deze weet welke club bij welke sensor hoort. De sensorbatterijen hebben ongeveer een levensduur van 2 jaar. De puttersensor werkt op ook batterijen die ongeveer 40 rondjes meegaat. Het contoleren van de batterij is dus altijd verstandig voordat men een ronde start. Via de app is dit eenvoudig te zien.

HET GEBRUIK VAN DE ARCCOS 360 BIJ GOLFBAAN DE ACHTERSTE HOEF DOOR ERWIN

Erwin (HCP 27,8) is in het bezit van de Arccos 360 en heeft deze voor ons getest bij Golfbaan De Achterste Hoef. Zijn bevindingen (incl screenshots) kun je hier nalezen.

Als je de app opstart kiest hij automatisch de dichtstbijzijnde golfbaan. Zoals met elke gps app weet je altijd wat de afstand is naar de green, ongeacht waar je staat. Op de display zie je de earth view lay-out van de hole inclusief bunkers, water etc. De kwaliteit is afhankelijk van de earth view foto's en die is niet voor alle banen even goed (maar dit geld voor alle GPS apps). Als je de baan gedownload hebt is de app ook zonder internet te gebruiken op de baan. Als je begint met spelen ziet hij zelf op welke hole je staat en met behulp van de sensoren registreert hij automatisch met welke club je slaat en vanaf welke positie in de baan dat is gebeurd. Het aantal puts moet je in de gaten houden want zoals de leverancier al aangeeft worden de puts niet altijd geregistreerd vanwege het feit dat dat soms minimale bewegingen zijn. Mocht de puts niet geregistreerd zijn kun je deze eenvoudig toevoegen in de app. Op de Apple Watch kun je in een oogopslag zien op welke hole je staat en wat de afstanden zijn tot de voorkant, midden en achterkant van de green. Als de hole gespeeld is dan kun je eenvoudig de resultaten zien en eventueel het aantal puts wijzigen. En als je ronde er dan opzit kun je op je gemak de resultaten nog eens bekijken op je computer met een enorme schat aan informatie. Informatie over de ronde die je gespeeld hebt. Maar tevens statistieken over alle rondes die je gespeeld hebt. Tijdens het testen van deze golfgadget kwam er een interessante optie in bèta vorm beschikbaar, de Arccos caddie. Deze optie maakt het mogelijk je ronde grondig voor te bereiden en maakt het tevens mogelijk om tijdens de ronde geadviseerd te worden over welke club je moet gebruiken in de baan afhankelijk van de hole, wind en afstanden die je voorheen geslagen hebt met een specifieke club. Waar de standaard app je adviseert op basis van de afstand tot de green kan de caddie bijvoorbeeld bij een dogleg je adviseren eerst met een houten 3 naar de hoek te slaan i.p.v. Met de driver direct naar de green. Deze keuze bepaald de Arccos caddie op basis van de nauwkeurigheid waarmee je desbetreffende clubs voorheen geslagen hebt. Op dit moment kun je de caddie alleen nog maar gebruiken op de tee maar in de toekomst komt deze ook beschikbaar om op elke locatie in de baan in te zetten. De exacte kosten voor deze optie zijn nog niet bekend gemaakt. Tevens moet er nog gekeken worden of dit allemaal volgens de reglementen is, zodat je hem ook tijdens wedstrijden in mag zetten.

VOORDELEN ARCCOS 360

 • Precieze afstanden tot voor-, achter en midden van de green
 • Score eenvoudig bijhouden, bijna geheel automatisch
 • Automatisch bijhouden op je op een fairway, bunker of op de green ligt
 • Theoretische handicap berekening: uitgesplitst in een handicap voor je drive, approach, chipping, sand en putting
 • Gelijk resultaten zien je je kunt vergelijken met voorgaande rondes op dezelfde baan
 • App voldoet aan de USGA reglementen qua afstandsmetingen (indien toegestaan op een baan)
 • Tot in detail terugkijken hoe een ronde gelopen is en op basis van de resultaten zien waar oefening vereist is
 • Overzichtelijke website waarop terug gekeken kan worden
 • Zeer kundige en accurate klantenservice

NADELEN ARCCOS 360

 • De aanschafprijs is redelijk hoog. € 280,- voor 14 sensoren inclusief gratis gebruik van de app.
 • Levensduur batterijen slechts 2 jaar
 • Putting score niet altijd automatisch
 • De aankomende extra optie (Arccos Caddie) maakt het product misschien nog duurder.
 • Telefoon moet in de broekzak zitten om het aantal slag goed bij te kunnen houden.

EINDSCORE ARCCOS 360

Het Arccos 360 systeem is een prachtig systeem wat goed werkt en een echte aanvulling is voor een golfer. Erwin geeft de Arccos 360 dan ook een dikke 9! Ook het gebruik van het systeem op Golfbaan De Achterste Hoef is erg goed. Hier krijgen we dan ook een dikke 8 als waardering!

Een leuke gadget al met al!

Ook een gadget testen? Stuur ons een e-mail!

Terug <